PAD KRA PAO MOO
STEKT FLÄSK MED HELIG BASILIKA
500 g fläskfilé
4 ägg
5-10 röda chilifrukter (beroende på smak)
2-3 vitlöksklyftor
2 msk fisksås
3 msk ljus sojasås
2 msk ostronsås
2 msk vatten
3 msk matolja
3 stjälkar helig basilika
Mortla vitlök och chili. Skär fläskfilén (alternativt köttfärs) i små bitar och blanda dem i en matberedare .
Stek äggen i matolja på medelvärme tills vitan blir krispig.
Använd resten av matoljan för att steka vitlöken och chilin på medelvärme i några minuter.
Tillsätt köttet och stek tills det är genomstekt. Tillsätt sedan fisksåsen, sojasåsen, ostronsåsen och vatten. Rör om.
Tillsätt sist helig basilika och rör om.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera Pad Kra Pao med ris och ett stekt ägg vid sidan. Det är också gott att toppa med Prik Nam Pla över rätten.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
