PAD KRA PAO MOO

STEKT FLÄSK MED HELIG BASILIKA

  • 500 g fläskfilé

  • 4 ägg

  • 5-10 röda chilifrukter (beroende på smak)

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • 2 msk fisksås

  • 3 msk ljus sojasås

  • 2 msk ostronsås

  • 2 msk vatten

  • 3 msk matolja

  • 3 stjälkar helig basilika

  1. Mortla vitlök och chili. Skär fläskfilén (alternativt köttfärs) i små bitar och blanda dem i en matberedare .

  2. Stek äggen i matolja på medelvärme tills vitan blir krispig.

  3. Använd resten av matoljan för att steka vitlöken och chilin på medelvärme i några minuter.

  4. Tillsätt köttet och stek tills det är genomstekt. Tillsätt sedan fisksåsen, sojasåsen, ostronsåsen och vatten. Rör om.

  5. Tillsätt sist helig basilika och rör om.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:

Servera Pad Kra Pao med ris och ett stekt ägg vid sidan. Det är också gott att toppa med Prik Nam Pla över rätten.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER