WOKADE ÄGGNUDLAR MED LAX
250g. äggnudlar
300 g. tunna skivor fläsk (alt)
400 g. lax
1 msk sesameolja
2 msk mörk kinesisk soja
3 msk thaisoja
3 msk fisksås
2 msk socker
2 msk matolja
1 tsk finhackad vitlök
3 st salladslök (skiva ca 4 cm. lång)
1 morot (tunna skivor)
1 zucchini (tunna skivor)
1 gul paprika (tunna skivor)
1 msk sesamfrön
Dela laxen i 3-4 delar och fritera i Airfyer på 180 grader i 8 minuter (alt stekpanna).
Koka nudlar enligt förpackning och sila bort vattnet.
Fräs vitlöken och köttet i matolja tills köttet blir genomstekt. Häll i nudlarna, tillsätt smak av sesamolja, soja, fisksås och socker. Fräs ca 5 minuter så allt är väl blandat. Tillsätt sedan morot, zucchini och paprika så de blandas väl.
Lägg nudlarna i en skål och toppa med lax, salladslök och sesamfrön.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
