WOKAD KYCKLING MED CHOP SUEY-SÅS

  • 600 g kyckling

  • 1 tsk salt

  • 1 dl vetemjöl

  • 1 tsk vitpeppar

  • 1–2 msk matolja

  • 2–3 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 1 röd paprika

  • 1 gul paprika

  • 1 påse Chop Suey Woksås från Blue Dragon (120 g)

  • 1 tsk chilolja (valfritt)

  • ca 0,5 liter matolja till fritering

  1. Skär kycklingen i små tärningar, ca 2 cm. Hacka lök och paprika i stora bitar och mortla vitlöken. Lägg åt sidan.

  2. Blanda kycklingen i en stor skål med vetemjöl, salt och vitpeppar.

  3. Hetta upp matoljan (ca 0,5 liter) till fritering. Fritera kycklingen i omgångar i 5–8 min tills den är gyllene och genomstekt. Lägg åt sidan.

  4. Fräs vitlöken i lite matolja på medelvärme tills den doftar gott. Lägg i kyckling, paprika och lök. Häll över Chop Suey såsen och och chilioljan. Woka några minuter tills allt fått fin färg och täcks av såsen.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med nykokt jasminris!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER