WOKAD KYCKLING MED CHOP SUEY-SÅS
600 g kyckling
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 tsk vitpeppar
1–2 msk matolja
2–3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 påse Chop Suey Woksås från Blue Dragon (120 g)
1 tsk chilolja (valfritt)
ca 0,5 liter matolja till fritering
Skär kycklingen i små tärningar, ca 2 cm. Hacka lök och paprika i stora bitar och mortla vitlöken. Lägg åt sidan.
Blanda kycklingen i en stor skål med vetemjöl, salt och vitpeppar.
Hetta upp matoljan (ca 0,5 liter) till fritering. Fritera kycklingen i omgångar i 5–8 min tills den är gyllene och genomstekt. Lägg åt sidan.
Fräs vitlöken i lite matolja på medelvärme tills den doftar gott. Lägg i kyckling, paprika och lök. Häll över Chop Suey såsen och och chilioljan. Woka några minuter tills allt fått fin färg och täcks av såsen.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med nykokt jasminris!
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
