WOKAD BRYSSELKÅL MED RÄKOR

  • 500 g brysselkål

  • 300 g. räkor

  • 2 tsk socker

  • 2 msk svampsoja

  • 2 msk ostronsås

  • 2 tsk sesamolja

  • 1/2 dl vatten

  • 1 msk majsstärkelse

  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)

  • 2 msk matolja

  1. Dela brysselkålen i halvor och koka i ca 5 minuter. Sila vattnet och stek brysselkålen med 1 msk matolja tills den blir lite brun. Ta upp och lägg vid sidan.

  2. Använd samma stekpanna för att fräsa räkor och vitlöken med resten av matoljan. Lägg sedan i brysselkålen, svampsojan, sesamoljan och ostronsåsen och rör om snabbt. Blanda majstärkelse och vatten, häll sedan sist i stekpannan. Rör om 1 minut. Klart.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER