WOKAD BRYSSELKÅL MED RÄKOR
500 g brysselkål
300 g. räkor
2 tsk socker
2 msk svampsoja
2 msk ostronsås
2 tsk sesamolja
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 vitlöksklyftor (finhackade)
2 msk matolja
Dela brysselkålen i halvor och koka i ca 5 minuter. Sila vattnet och stek brysselkålen med 1 msk matolja tills den blir lite brun. Ta upp och lägg vid sidan.
Använd samma stekpanna för att fräsa räkor och vitlöken med resten av matoljan. Lägg sedan i brysselkålen, svampsojan, sesamoljan och ostronsåsen och rör om snabbt. Blanda majstärkelse och vatten, häll sedan sist i stekpannan. Rör om 1 minut. Klart.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
