VIETNAMESISK PHO
Buljongsoppa:
800 g fläskben
3 liter vatten
25 g rock sugar
1/2 dl fisksås
2 msk salt
2 gula lökar
6-8 tunna skivor ingefära
4-5 kanelstänger
8-10 stjärnanis
Ingredienser:
Finhackad salladslök
Finhackad koriander
Söt basilika
Böngroddar
500 g lövbiff - tunt skurna bitar
Risnudlar
Dela löken i halvor. Grilla eller rosta den tillsammans med ingefäran i 3-5 minuter. Rosta sedan anisen och kanelstängerna i några minuter. Lägg åt sidan.
Tvätta fläskbenen. Koka upp vattnet med fläskbenen och tillsätt salt, rock sugar och fisksås. Låt sjuda i ca 1 timme. Skumma av överflödigt fett.
Filtrera bort kryddorna och gullöken med en sil efter ca 1 timma.
Fortsätt koka buljongen med fläskbenen och ingefäran i ytterligare 2 timmar på låg/medelvärme med lock. Din buljong är nu klar!
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



6-8 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 120 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
