VIETNAMESISK PHO

  • Buljongsoppa:

    • 800 g fläskben

    • 3 liter vatten

    • 25 g rock sugar

    • 1/2 dl fisksås

    • 2 msk salt

    • 2 gula lökar

    • 6-8 tunna skivor ingefära

    • 4-5 kanelstänger

    • 8-10 stjärnanis

  • Ingredienser:

    • Finhackad salladslök

    • Finhackad koriander

    • Söt basilika

    • Böngroddar

    • 500 g lövbiff - tunt skurna bitar

    • Risnudlar

  1. Dela löken i halvor. Grilla eller rosta den tillsammans med ingefäran i 3-5 minuter. Rosta sedan anisen och kanelstängerna i några minuter. Lägg åt sidan.

  2. Tvätta fläskbenen. Koka upp vattnet med fläskbenen och tillsätt salt, rock sugar och fisksås. Låt sjuda i ca 1 timme. Skumma av överflödigt fett.

  3. Filtrera bort kryddorna och gullöken med en sil efter ca 1 timma.

  4. Fortsätt koka buljongen med fläskbenen och ingefäran i ytterligare 2 timmar på låg/medelvärme med lock. Din buljong är nu klar!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

6-8 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 120 MINUTER