VÅRRULLAR
500 g blandfärs
180 g böngroddar
2 morötter
80 g glasnudlar
½ spetskål
Några korianderrötter
Några svartpepparkorn
3 msk ostronsås
2 msk ljus soja
2 msk fisksås
2 msk mörk soja
2 msk matolja (till stekning)
Ca 5 dl olja (till fritering)
Ca 40 ark vårrulledeg (ca 8,5” x 8,5”)
1 ägg
Så här gör du fyllningen:
Skala och strimla morötterna. Strimla även spetskålen.
Mortla korianderrötter och svartpepparkorn ordentligt tills det är väl blandat.
Lägg glasnudlar i varmt vatten i ca 5 min. Låt rinna av och ställ åt sidan.
Hetta upp matolja i en wok. Fräs den mortlade blandningen snabbt.
Tillsätt blandfärsen och stek tills den är genomstekt.
Lägg i morötter, böngroddar, spetskål och glasnudlar.
Tillsätt ostronsås, ljus soja, mörk soja och fisksås.
Blanda ordentligt och stek i några minuter. Häll upp blandningen i en stor skål och låt svalna.
Så rullar du vårrullarna:
Vispa ägget i en liten skål – det används som ”lim”.
Ta ett ark vårrulledeg. Lägg cirka 2 msk fyllning i mitten.
Rulla halva vägen, vik in sidorna och fortsätt rulla. Pensla lite ägg i kanten för att försluta rullen.
Upprepa tills all fyllning är slut – det blir ca 40 stycken.
Fritering:
Hetta upp oljan till medelhög värme.
Fritera vårrullarna några minuter/sida tills de får en lätt gyllenbrun färg.
Ta upp dem när de börjar bli bruna – de fortsätter få färg efter att de tagits upp.
Tips – Förvara vårrullarna:
Du kan frysa in vårrullarna efter att du rullat dem (innan fritering).
När du vill äta dem, låt dem tina i rumstemperatur innan du friterar.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med sweet chilisås!
40 vårrullar
TILLAGNINGSTID 90 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
