VÅRRULLAR

  • 500 g blandfärs

  • 180 g böngroddar

  • 2 morötter

  • 80 g glasnudlar

  • ½ spetskål

  • Några korianderrötter

  • Några svartpepparkorn

  • 3 msk ostronsås

  • 2 msk ljus soja

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk mörk soja

  • 2 msk matolja (till stekning)

  • Ca 5 dl olja (till fritering)

  • Ca 40 ark vårrulledeg (ca 8,5” x 8,5”)

  • 1 ägg

  1. Så här gör du fyllningen:

    1. Skala och strimla morötterna. Strimla även spetskålen.

    2. Mortla korianderrötter och svartpepparkorn ordentligt tills det är väl blandat.

    3. Lägg glasnudlar i varmt vatten i ca 5 min. Låt rinna av och ställ åt sidan.

    4. Hetta upp matolja i en wok. Fräs den mortlade blandningen snabbt.

    5. Tillsätt blandfärsen och stek tills den är genomstekt.

    6. Lägg i morötter, böngroddar, spetskål och glasnudlar.

    7. Tillsätt ostronsås, ljus soja, mörk soja och fisksås.

    8. Blanda ordentligt och stek i några minuter. Häll upp blandningen i en stor skål och låt svalna.

  2. Så rullar du vårrullarna:

    1. Vispa ägget i en liten skål – det används som ”lim”.

    2. Ta ett ark vårrulledeg. Lägg cirka 2 msk fyllning i mitten.

    3. Rulla halva vägen, vik in sidorna och fortsätt rulla. Pensla lite ägg i kanten för att försluta rullen.

    4. Upprepa tills all fyllning är slut – det blir ca 40 stycken.

  3. Fritering:

    1. Hetta upp oljan till medelhög värme.

    2. Fritera vårrullarna några minuter/sida tills de får en lätt gyllenbrun färg.

    3. Ta upp dem när de börjar bli bruna – de fortsätter få färg efter att de tagits upp.

  4. Tips – Förvara vårrullarna:

    1. Du kan frysa in vårrullarna efter att du rullat dem (innan fritering).

    2. När du vill äta dem, låt dem tina i rumstemperatur innan du friterar.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med sweet chilisås!

40 vårrullar

TILLAGNINGSTID 90 MINUTER