TOM YUM LAX

  • 600 g lax

  • 1 liter vatten

  • 10 små tomater

  • 1 msk chiliolja

  • 4 msk fisksås

  • 1 tsk salt

  • 3 msk limejuice

  • 100 g enokisvamp

  • 2 msk socker

  • 6–8 kaffir limeblad

  • 2 citrongräs

  • 1 bit galangal

  • Koriander

  1. Skär galangal i tunna skivor, dela kaffir limeblad på mitten och skär citrongräs i ca 2–3 cm långa bitar.

  2. Koka upp vatten med galangal, kaffir limeblad, citrongräs och salt. Låt sjuda i ca 8–10 min så att doften och smaken från örterna hinner upptas i soppan.

  3. Skär lax i små tärningar under tiden.

  4. Tillsätt laxen i soppan och låt den koka i några min (rör inte om förrän fisken är klar).

  5. Smaka av med fisksås, socker, limejuice och chiliolja. Rör om försiktigt.

  6. Tillsätt enokisvamp och tomater (om tomaterna är stora, skär dem i halvor). Låt koka några minuter till.

  7. Stäng av värmen och toppa med koriander före servering.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Serveras med jasminris

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 30 MINUTER