TOM YUM GOONG

  • 500 g stora räkor

  • 600 ml vatten

  • 5 tunna skivor galangal

  • 2 stjälkar citrongräs (skär dem i 1-2 cm långa bitar)

  • 5 små tomater (skär dem på mitten)

  • 5 kaffirlimeblad

  • 1 rödlök (delad i 4 delar)

  • 1/2 dl fisksås

  • 2 tsk socker

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk chiliolja

  • 1/2 dl limejuice

  • 100 g Enoki-svamp (eller favoritsvamp)

  • 1-3 chilifrukter (efter smak)

  • 2 stjälkar färsk koriander (finhackad)

  1. Skölj räkorna och skala dem.

  2. Koka vatten med salt. När vattnet kokat upp, tillsätt galangal, citrongräs, tomater, rödlök och kaffirlimebladen. Fortsätt koka i cirka 5 minuter för att ge soppan smak och doft från örterna. Vid detta steg kommer du att känna doften av den läckra Tom Yum-soppan.

  3. Tillsätt sedan fisksås, chiliolja och socker. Rör om.

  4. Lägg i räkor och svamp. Låt koka i några minuter tills räkorna är tillagade.

  5. Om du gillar starkare smak, krossa eller skiva chilifrukterna och tillsätt dem i soppan. (Hoppa över detta steg om du inte vill ha det starkt.)

  6. Stäng av spisen och tillsätt limejuice. Toppa soppan med finhackad koriander.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera Tom Yum Goong tillsammans med jasminris och njut av denna läckra rätt!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER