TOM YUM GAI
(KRÄMIG VARIANT)
800 g kyckling
200 g ostronskivling
1 liter vatten
3/4 dl fisksås
3/4 dl färskpressad limejuice
2 msk chiliolja
1 dl mjölk
2-3 stjälkar koriander
3 st citrongräs
5 st kaffir-limeblad
6-8 tunna skivor galangal
1 st stor rödlök
8 st små tomater
1 tsk salt
1-5 chilifrukter (efter smak)
Börja med att skära kycklingen i små bitar, citrongräset i ca 2-3 cm långa bitar, dela tomaterna på mitten och finhacka koriandern. Dela rödlöken i fyra delar.
Koka upp vatten med salt. När vattnet kokar, tillsätt citrongräs, kaffir-limeblad, galangal, rödlök och tomater i soppan. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Tillsätt sedan fisksås och chiliolja. Rör om. Lägg i kycklingen och ostronskivlingen. Låt koka i ytterligare cirka 5 minuter tills kycklingen är genomkokt.
Häll i mjölk, limejuice, krossade chilifrukter och koriander. Rör om snabbt.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller byt ut riset mot risnudlar istället! Njut!
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
