TOM YUM GAI

(KRÄMIG VARIANT)

  • 800 g kyckling

  • 200 g ostronskivling

  • 1 liter vatten

  • 3/4 dl fisksås

  • 3/4 dl färskpressad limejuice

  • 2 msk chiliolja

  • 1 dl mjölk

  • 2-3 stjälkar koriander

  • 3 st citrongräs

  • 5 st kaffir-limeblad

  • 6-8 tunna skivor galangal

  • 1 st stor rödlök

  • 8 st små tomater

  • 1 tsk salt

  • 1-5 chilifrukter (efter smak)

  1. Börja med att skära kycklingen i små bitar, citrongräset i ca 2-3 cm långa bitar, dela tomaterna på mitten och finhacka koriandern. Dela rödlöken i fyra delar.

  2. Koka upp vatten med salt. När vattnet kokar, tillsätt citrongräs, kaffir-limeblad, galangal, rödlök och tomater i soppan. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

  3. Tillsätt sedan fisksås och chiliolja. Rör om. Lägg i kycklingen och ostronskivlingen. Låt koka i ytterligare cirka 5 minuter tills kycklingen är genomkokt.

  4. Häll i mjölk, limejuice, krossade chilifrukter och koriander. Rör om snabbt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller byt ut riset mot risnudlar istället! Njut!

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER