TOM YAM LAX MED KARLJOHANSSVAMP

  • 500g lax (skär i små bitar ca 2*4 cm.)

  • 2 st citrongräs (skär i ca 3 cm.)

  • 3-5 kaffirlimeblad (riv halva)

  • 5-6 skivor galangal rot

  • 6 dl vatten

  • 1 msk salt

  • 5 msk fisksås

  • 1 msk chiliolja (medium hot)

  • 5 msk färskpressad limejuice

  • 1 msk socker

  • 1 msk finhackad grön chili

  • 250g Karljohanssvamp (skär i fina skivor)

  • 1/2 kruka koriander

  • 2 msk finskivad grönlök

  1. Koka upp vatten med citrongräs, limeblad, galangal och salt i en kastrull.

  2. Lägg sedan laxen i kastrullen och koka ca 3 minuter (undvik att röra om för mycket).

  3. Tillsätt chiliolja, fisksås, socker, tomater.

  4. Stäng av spisen och strö med koriander, grönlök, grönchili och tillsätt sist limejuice.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med Jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER