TOM YAM LAX MED KARLJOHANSSVAMP
500g lax (skär i små bitar ca 2*4 cm.)
2 st citrongräs (skär i ca 3 cm.)
3-5 kaffirlimeblad (riv halva)
5-6 skivor galangal rot
6 dl vatten
1 msk salt
5 msk fisksås
1 msk chiliolja (medium hot)
5 msk färskpressad limejuice
1 msk socker
1 msk finhackad grön chili
250g Karljohanssvamp (skär i fina skivor)
1/2 kruka koriander
2 msk finskivad grönlök
Koka upp vatten med citrongräs, limeblad, galangal och salt i en kastrull.
Lägg sedan laxen i kastrullen och koka ca 3 minuter (undvik att röra om för mycket).
Tillsätt chiliolja, fisksås, socker, tomater.
Stäng av spisen och strö med koriander, grönlök, grönchili och tillsätt sist limejuice.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med Jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
