TOM KHA GAI

  • 1 kg. kycklingvingar

  • 500ml kokosmjölk

  • 2dl vatten

  • 2 galangal

  • 2 citrongräs

  • 150g Shimeji-svamp (alt. champinjon)

  • 4-5 limeblad

  • 5-8 små tomater

  • 3 msk fisksås

  • 1 msk socker

  • 2 tsk salt

  • 1 kruka koriander

  1. Skiva galangal i tunna bitar. Skär citrongräs, ca 2-3 cm bitar och krossa dem. Dela limeblad i 2 delar och grovhackad koriander.

  2. Koka upp 450ml. kokosmjölk med galangal, citrongräs, limeblad och salt i i en kastrull på medelvärme ca 5 minuter.

  3. Lägg kycklingen i kastullen och låt koka klart i ca 10 minuter.

  4. Tillsätt svamp, tomat, vatten och en skvätt fisksås och socker.

  5. *Tips: stäng av spisen och vänta ca 5 minuter, tillsätt sedan limejuice, hackad koriander och resten av kokosmjölken. Det förbättrar smaken av soppan och du känner färskhet av kokosmjölken, limen och koriandern.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris och strö koriander och grön chili (alternativ) för vuxna och utan chili för barn.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER