TOM KHA GAI
1 kg. kycklingvingar
500ml kokosmjölk
2dl vatten
2 galangal
2 citrongräs
150g Shimeji-svamp (alt. champinjon)
4-5 limeblad
5-8 små tomater
3 msk fisksås
1 msk socker
2 tsk salt
1 kruka koriander
Skiva galangal i tunna bitar. Skär citrongräs, ca 2-3 cm bitar och krossa dem. Dela limeblad i 2 delar och grovhackad koriander.
Koka upp 450ml. kokosmjölk med galangal, citrongräs, limeblad och salt i i en kastrull på medelvärme ca 5 minuter.
Lägg kycklingen i kastullen och låt koka klart i ca 10 minuter.
Tillsätt svamp, tomat, vatten och en skvätt fisksås och socker.
*Tips: stäng av spisen och vänta ca 5 minuter, tillsätt sedan limejuice, hackad koriander och resten av kokosmjölken. Det förbättrar smaken av soppan och du känner färskhet av kokosmjölken, limen och koriandern.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris och strö koriander och grön chili (alternativ) för vuxna och utan chili för barn.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
