THAILÄNDSKT TE-PANNACOTTA

  • 1/2 dl. Thailändskt te (Cha Tra Mue)

  • 5 dl vispgrädde

  • 2 dl mjölk

  • 100 g strösocker

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 3 gelatinblad

  • 2 msk kallt vatten

  • 6-8 små glas

  1. Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten, ca 10 minuter.

  2. Värm mjölk i en kastrull och häll sedan i teet i en kaffepress ca 5 minuter.

  3. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Tillsätt sedan urkramat gelatin, vaniljpulver och mjölk-teet. Rör tills allt gelatin lösts upp.

  4. Låt det hela svalna en stund. Använd tesil för att filtrera bort tepulvret och häll upp i 6-8 glas. Ställ in dem i kylen och låt kallna i minst 4 timmar.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER