THAI-GRILLAD KYCKLING
1 hel kyckling, ca 1.2 kg.
2 msk ostronsås
3 msk svamp/soja sås
2 msk fisksås
1/2 msk palmsocker (alt. 1 msk honung)
2 st koriander-rot
2 tsk svartpeppar
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
Mortla koriander-rot, svartpeppar och vitlök. Mixa väl. Blanda sedan med ostronsås, svampsås, soja, honung och salt.
Marinera kycklingen och kyl ner några timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 180 grader i 15 minuter, lägg sedan in kycklingen. Låt ligga i ca 35 minuter. Ta ut kycklingen, vänd och lägg i ungen ca 20 minuter till.


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med klibris eller jasminris.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
