THAI-GRILLAD KYCKLING

  • 1 hel kyckling, ca 1.2 kg.

  • 2 msk ostronsås

  • 3 msk svamp/soja sås

  • 2 msk fisksås

  • 1/2 msk palmsocker (alt. 1 msk honung)

  • 2 st koriander-rot

  • 2 tsk svartpeppar

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 tsk salt

  1. Mortla koriander-rot, svartpeppar och vitlök. Mixa väl. Blanda sedan med ostronsås, svampsås, soja, honung och salt.

  2. Marinera kycklingen och kyl ner några timmar eller över natten.

  3. Sätt ugnen på 180 grader i 15 minuter, lägg sedan in kycklingen. Låt ligga i ca 35 minuter. Ta ut kycklingen, vänd och lägg i ungen ca 20 minuter till.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med klibris eller jasminris.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER