SWEET CHILLISÅS

  • 4 chilipeppar

  • 1- 3 små röda chili

  • 6 vitlöksklyftor

  • 200ml vatten

  • 100g socker

  • 15ml vit vinäger

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk majsstärkelse blandad med vatten

  1. Mixa chilipeppar, röda chilifrukter och vitlök i en matberedare tills det blir finhackat, men inte helt slätt – lite struktur är bra.

  2. Koka upp vatten, socker, vitvinsvinäger och salt i en kastrull. När sockret lösts upp, tillsätt chilihacket.

  3. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen till medellåg. Låt sjuda i några minuter så smakerna blandas.

  4. Blanda majsstärkelsen med 1 msk vatten och rör ner redningen i kastrullen under omrörning. Koka tills såsen tjocknar till önskad konsistens.

  5. Låt svalna innan du häller upp såsen i en glasburk eller flaska.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Passar perfekt till allt från dipsås och nudlar till omelett och wok.
Förvaras i kylskåp och håller i cirka 1 vecka.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER