SUSHI BOWL

  • 2 dl Sushiris (råris)

  • 1 msk risvinäger

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk socker

  • 1 avocado

  • 150g. lax

  • 2 msk majonäs

  • 1 tsk sesamolja

  • 1 tsk Sriracha chilisås

  • 1 tsk sesam

  • 2 st finskivad grönlök

  1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisning på förpackningen.

  2. Tillsätt risvinäger, salt och socker i det (varma) kokade riset.

  3. Skär lax, gurka, avokado i små tärningar. -Blanda sesamolja, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg såsen i laxen och rör om (lämna lite sås vid sidan för att toppa med sen).

  4. Lägg riset i botten av en portionsskål. Toppa med lax, avokado och gurka. Strössla/toppa med sesamfrön, grönlök och sås.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER