SUSHI BOWL
2 dl Sushiris (råris)
1 msk risvinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
1 avocado
150g. lax
2 msk majonäs
1 tsk sesamolja
1 tsk Sriracha chilisås
1 tsk sesam
2 st finskivad grönlök
Tvätta riset väl och koka enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt risvinäger, salt och socker i det (varma) kokade riset.
Skär lax, gurka, avokado i små tärningar. -Blanda sesamolja, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg såsen i laxen och rör om (lämna lite sås vid sidan för att toppa med sen).
Lägg riset i botten av en portionsskål. Toppa med lax, avokado och gurka. Strössla/toppa med sesamfrön, grönlök och sås.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
