STEKTA KANTARELLER MED HELIG BASILIKA

  • 300 g kantareller (vikt efter rensning)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1-5 chilifrukter (beroende på smak)

  • 2 msk matolja

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk ostronsås

  • 2 msk ljus sojasås

  • 1 tsk socker

  • 2 stjälkar salladslök

  • 2 stjälkar helig basilika

  1. Mortla vitlök och chilifrukter. Skär salladslöken i ca 3-4 cm långa bitar.

  2. Stek vitlök och chili i matoljan i en wok i några minuter på medelhög värme.

  3. Lägg kantarellerna i woken.

  4. Tillsätt sedan fisksås, ostronsås, ljus sojasås och socker. Rör om och låt steka i några minuter.

  5. Tillsätt salladslök och helig basilika, rör om och njut av din läckra svamprätt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 30 MINUTER