STEKTA GLASNUDLAR MED SUKISÅS

  • 100 g glasnudlar (blötlägg i varmt vatten i ca 5 minuter)

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk matolja

  • 2 msk sweet chilisås

  • 2 msk Sriracha Hot Chilisås

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk sesamfrön

  • 1/2 kruka selleri

  • 3–4 stjälkar vattenspenat (morning glory)

  1. Skär selleri och vattenspenat i cirka 4 cm långa bitar. Ställ åt sidan.

  2. Blanda sweet chilisås, Sriracha, sesamolja och sesamfrön i en liten skål.

  3. Hetta upp matoljan i en wok på medelvärme. Krossa vitlöksklyftorna lätt och fräs dem tills de börjar dofta.

  4. Tillsätt såsblandningen i woken och låt den fräsa ihop i några sekunder.

  5. Häll ner de avrunna glasnudlarna och blanda så att nudlarna täcks av såsen.

  6. Tillsätt vattenspenat och selleri. Woka snabbt i 1–2 minuter tills grönsakerna mjuknar men fortfarande är krispiga.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera direkt – enkelt, smakrikt och klart på några minuter!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER