STEKTA GLASNUDLAR MED SUKISÅS
100 g glasnudlar (blötlägg i varmt vatten i ca 5 minuter)
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 msk sweet chilisås
2 msk Sriracha Hot Chilisås
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
1/2 kruka selleri
3–4 stjälkar vattenspenat (morning glory)
Skär selleri och vattenspenat i cirka 4 cm långa bitar. Ställ åt sidan.
Blanda sweet chilisås, Sriracha, sesamolja och sesamfrön i en liten skål.
Hetta upp matoljan i en wok på medelvärme. Krossa vitlöksklyftorna lätt och fräs dem tills de börjar dofta.
Tillsätt såsblandningen i woken och låt den fräsa ihop i några sekunder.
Häll ner de avrunna glasnudlarna och blanda så att nudlarna täcks av såsen.
Tillsätt vattenspenat och selleri. Woka snabbt i 1–2 minuter tills grönsakerna mjuknar men fortfarande är krispiga.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera direkt – enkelt, smakrikt och klart på några minuter!
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER

yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
