STEKT RIS MED RÄKOR
2 portioner kokt ris (ca 2.5 dl råris)
1/2 gul lök
1 morot
2 st salladslökar
2-3 st kinesiskt grönkål
3 ägg
2,5 msk ljus soja
1 tsk vitpeppar
1 msk matolja
1 vitlöksklyfta
Blandad vitlök/chili fisksås:
1 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 msk fisksås
1 msk färsk limejuice
Skiva gullök i tunna skivor och skär morot i små tärningar. Finhacka salladslöken och vitlöken.
Fräs vitlöken och räkorna i en wok ca 2-3 minuter på medelvärme.
Skjut räkorna åt ena sidan av woken och tillsätt äggen på andra sidan. Rör om äggen lite grann. När äggen är halvstekta kan de blandas med räkorna.
Höj spisvärmen till max och tillsätt ris, morot, gullök, kinesisk grönkål och soja. Rör om.
Tillsätt salladslök sist och smaka av med soja och vitpeppar. Rör om snabbt.
Vitlök/chili fisksås:
Skiva vitlöken i tunna skivor och hacka chilin.
Blanda ihop fisksåsen, limejuicen, chilin och vitlöken och servera vid sidan av med friterat ris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Tips:
Kokt ris bör förvaras i kylskåpet över natten innan tillagning.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
