STEKT RIS MED KYCKLING

MATLÅDETIPS

  • 5 dl jasminris

  • 700 g kycklingsbröst

  • 1 gurka

  • 3 stjälkar salladslök

  • 2 små gula lökar (eller 1 stor)

  • 1 morot

  • 100 g grönkål

  • 1 lime

  • 3 ägg

  • 5 msk ljus sojasås

  • 1 tsk mörk sojasås

  • 1 tsk svartpeppar

  • En nypa salt

  • 2 msk matolja

  • 3 vitlöksklyftor

  1. Skölj riset 3-4 gånger och koka enligt förpackning. Låt riset svalna och ställ det sedan i kylen i minst 8 timmar/alt. över natten.

  2. Ta ut riset från kylen och skilj riskornen så de inte klibbar ihop.

  3. Skiva löken tunt, grovhacka salladslök och vitlök, skiva gurkan tunt, skär kålen i små bitar och skär kycklingen i bitar. Tärna moroten i små kuber. Lägg åt sidan.

  4. Fräs vitlöken i matolja på låg värme och lägg sedan i kycklingen. Öka sedan värmen till max. Fräs tills kycklingen är genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.

  5. Använd samma wokpanna och fräs kålen i några minuter, tillsätt även en nypa salt. Tillsätt sedan riset och rör om snabbt.

  6. Flytta riset till wokens andra sida och häll äggen på andra sidan. Låt stå i 1 minut och blanda sedan samman riset och äggen.

  7. Tillsätt morot, lök, salladslök, ljus sojasås och mörk sojasås. Rör om i några minuter. Spara lite salladslök för att toppa senare.

  8. Tillsätt sist svartpeppar och rör om. Klart!

  9. Fördela det stekta riset i matlådor. Toppa med en nypa svartpeppar, salladslök, gurka och en limeklyfta. Njut av dina matlådor!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med dina favoritgrönsaker, till exempel gurka.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER