STEKT RIS MED KYCKLING
MATLÅDETIPS
5 dl jasminris
700 g kycklingsbröst
1 gurka
3 stjälkar salladslök
2 små gula lökar (eller 1 stor)
1 morot
100 g grönkål
1 lime
3 ägg
5 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
1 tsk svartpeppar
En nypa salt
2 msk matolja
3 vitlöksklyftor
Skölj riset 3-4 gånger och koka enligt förpackning. Låt riset svalna och ställ det sedan i kylen i minst 8 timmar/alt. över natten.
Ta ut riset från kylen och skilj riskornen så de inte klibbar ihop.
Skiva löken tunt, grovhacka salladslök och vitlök, skiva gurkan tunt, skär kålen i små bitar och skär kycklingen i bitar. Tärna moroten i små kuber. Lägg åt sidan.
Fräs vitlöken i matolja på låg värme och lägg sedan i kycklingen. Öka sedan värmen till max. Fräs tills kycklingen är genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
Använd samma wokpanna och fräs kålen i några minuter, tillsätt även en nypa salt. Tillsätt sedan riset och rör om snabbt.
Flytta riset till wokens andra sida och häll äggen på andra sidan. Låt stå i 1 minut och blanda sedan samman riset och äggen.
Tillsätt morot, lök, salladslök, ljus sojasås och mörk sojasås. Rör om i några minuter. Spara lite salladslök för att toppa senare.
Tillsätt sist svartpeppar och rör om. Klart!
Fördela det stekta riset i matlådor. Toppa med en nypa svartpeppar, salladslök, gurka och en limeklyfta. Njut av dina matlådor!


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med dina favoritgrönsaker, till exempel gurka.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
