STEKT RIS MED KÖTT I GRÖNCURRY

  • 1 portion kokad jasminris

  • 150 g valfri kött

  • 1/2 dl kokosmjölk

  • 1 msk grön currypasta

  • 2 msk vatten

  • 2 tsk palmsocker (alt. strösocker)

  • 1 msk matolja

  • 1 morot

  • 2-3 kaffirlimeblad

  • 1/2 kruka sötbasilika

  • 2 röda chilifrukter

  1. Skär köttet, moroten och chilin i tunna bitar.

  2. Fräs currypastan i matoljan på medelvärme några minuter.

  3. Tillsätt köttet och koka tills det är genomkokt.

  4. Tillsätt moroten, kokosmjölk, vatten och palmsocker. Rör om några minuter. Tillsätt sedan den kokta jasminrisen och rör om.

  5. Tillsätt sist chili, sötbasilika och kaffirlimeblad och rör om snabbt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

1 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER