SRIRACHA CHILI SÅS (MILD)

  • 3 st chilipeppar

  • 1 st gul paprika

  • 1 st röd paprika

  • 6 vitlöksklyftor

  • 3.5 dl vatten

  • 1/2 dl socker

  • 1/2 dl vinäger

  • 1 msk salt

  • 1 tsk maizena blandas m 1/2 dl vatten

  1. Skär all chili i små bitar. Koka upp dem med 3.5 dl vatten och vitlök i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills de mjuknar.

  2. Blanda chilin, vitlöken och vattnet i matberedaren. Häll dem sedan i en stor skål med en sil för separera bort chilifröna.

  3. Koka såsen på medelvärme och tillsätt salt, socker och vinäger efter smak.

  4. Tillsätt sist maizena och rör om. Låt såsen svalna, försvaras i kylskåp.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER