SPICY KYCKLINGTACOS
(6 ST TACO)
500 g. kycklingfilé
2 dl vetemjöl
1/2 dl maizena
1 tsk svart peppar
1 tsk salt
2.5 dl kallt vatten
1 tsk chiliflakes
2 msk fisksås
1 msk rostat rispulver
1/2 lime
1 kruka koriander
1/2 rödlök (tunnskivad)
1 avokado (små tärningar)
6 st tacobröd eller tacoskal
3 msk Chili Mayo
2 röda chili (alt. för extra stark)
5 dl frityrolja
Blanda vetemjöl, maizena, svart peppar, salt och vatten. Skär kycklingen i tunna avlånga bitar. Lägg sedan kycklingen i smeten.
Fritera kycklingen på medelvärme i ca 5 min på varje sida tills den blir gyllane.
Ta upp kycklingen och skär den i små bitar.
Blanda chiliflakes, fisksås och lime i en skål. Lägg sedan i kycklingen i och blanda ihop.
Lägg kycklingen i tacobröd eller tacoskal. Toppa med avokado, rödlök, korainder, (chili för extra stark smak) och chilimayo.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
