SPICY KYCKLINGTACOS

(6 ST TACO)

  • 500 g. kycklingfilé

  • 2 dl vetemjöl

  • 1/2 dl maizena

  • 1 tsk svart peppar

  • 1 tsk salt

  • 2.5 dl kallt vatten

  • 1 tsk chiliflakes

  • 2 msk fisksås

  • 1 msk rostat rispulver

  • 1/2 lime

  • 1 kruka koriander

  • 1/2 rödlök (tunnskivad)

  • 1 avokado (små tärningar)

  • 6 st tacobröd eller tacoskal

  • 3 msk Chili Mayo

  • 2 röda chili (alt. för extra stark)

  • 5 dl frityrolja

  1. Blanda vetemjöl, maizena, svart peppar, salt och vatten. Skär kycklingen i tunna avlånga bitar. Lägg sedan kycklingen i smeten.

  2. Fritera kycklingen på medelvärme i ca 5 min på varje sida tills den blir gyllane.

  3. Ta upp kycklingen och skär den i små bitar.

  4. Blanda chiliflakes, fisksås och lime i en skål. Lägg sedan i kycklingen i och blanda ihop.

  5. Lägg kycklingen i tacobröd eller tacoskal. Toppa med avokado, rödlök, korainder, (chili för extra stark smak) och chilimayo.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER