SPAGHETTI PAD KEE MAO
DRUNKEN SPAGHETTI
10 stora räkor
250 g bläckfisk
200 g spaghetti
1-8 chilifrukter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
3 msk ostronsås
3 msk fisksås
1 tsk mörk sojasås
1/2 msk socker
2 msk vatten
4-5 kaffirlimeblad
3-4 stjälkar söt basilika
50 g färsk svartpeppar
50 g fingerroot (galinga rot)
Koka spaghettin enligt förpackning. Skala galingaroten slarvigt (det är inte nödvändigt att ta bort allt skal) och skär i små strimlor. Dela hälften av kaffirlimebladen, krossa chilifrukter och vitlöksklyftor.
Hetta upp matoljan i en wok och tillsätt chili och vitlök. Fräs i cirka 1 minut på låg/medelhög värme.
Tillsätt sedan räkor och bläckfisk. Fräs några minuter till.
Tillsätt färsk svartpeppar, galinga, kaffirlimeblad, ostronsås, fisksås, mörk sojasås, socker och vatten. Rör om några minuter.
Tillsätt spaghetti och söt basilika. Rör om i ytterligare en minut. Klart att njuta!


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
