SNABB GLASNUDELSALLAD MED TONFISK

  • 50 g glasnudlar

  • 100 g tonfisk i olja

  • 1 stor tomat (skär i små bitar)

  • 1-2 vitlöksklyftor (finhackade)

  • 1-3 röda chili (finhackade, efter smak)

  • 2 msk fisksås

  • 1 msk strösocker

  • 1 lime (ca 2 msk limesaft)

  • 1/2 kruka koriander (finhackad)

  • Jordnötter (till servering)

  • Salladsblad (till servering)

  1. Lägg glasnudlarna i varmt vatten i cirka 5 minuter. Sila av vattnet och koka sedan nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Blanda vitlök, chili, socker, fisksås och lime i en stor skål.

  3. Tillsätt tonfisk, tomat och koriander och blanda väl.

  4. Toppa med jordnötter. Servera nudelsalladen med salladsblad.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera nudelsalladen med salladsblad.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 30 MINUTER