RÖDCURRY FLÄSK MED KOKOSMJÖLK OCH BAMBUSKOTT

  • 800g fläskkotlet

  • 400g bambuskott

  • 2 msk rödcurry paste

  • 750ml kokosmjölk

  • 3 msk fisksås

  • 1 tsk salt

  • 1 msk socker

  • 2 msk matolja

  • 1 krukar söt basilika

  1. Skär fläskkotletten i tunna bitar. Sila av vattnet från bambuskotten. Plocka basilikabladen och ställ åt sidan.

  2. Hetta upp matoljan i en stor kastrull och fräs den röda currypastan i några minuter på medelvärme tills den doftar.

  3. Häll i kokosmjölken och rör om tills currypastan är helt utblandad.

  4. Tillsätt fläskköttet och låt det koka tills det är genomkokt.

  5. Tillsätt fisksås, socker och salt. Blanda ordentligt.

  6. Vänd ner basilikabladen allra sist, rör om och servera.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER