RISNUDLAR I KRYDDIG SÅS

  • 150 g risnudlar (1 mm)

  • 300 g köttfärs

  • 10 fiskbollar

  • Böngroddar

  • Krossad koriander

  • Krossad salladslök

  • Vitlök i olja

    • 1/2 dl matolja

    • 10 vitlöksklyftor

  • Sås

    • 2 msk socker

    • 3 msk ostronsås

    • 3 msk chilisås

    • 3 msk ljus soja

    • 2 msk mörk soja

    • 2 msk vinäger

    • 1 tsk chilipulver

  1. Förbered vitlök i olja

    1. Krossa vitlöken och värm oljan i en stekpanna eller kastrull.

    2. Fritera vitlöken på medelvärme, rör om regelbundet.

    3. När vitlöken är gyllenbrun, ta upp den och ställ åt sidan.

      💡 Tips:Gör en större sats och förvara i en burk med lock. Vitlöksolja passar perfekt till nudlar och andra rätter!

  2. Tillaga köttfärsen

    1. Använd samma stekpanna och tillsätt ca 1 dl vatten.

    2. Lägg i köttfärsen och låt den sjuda tills den är genomkokt (ca 8–10 min). Ställ åt sidan.

  3. Gör såsen

    1. Blanda alla ingredienser i en kastrull: socker, chilipulver, ljus soja, ostronsås, chilisås, mörk soja och vinäger.

    2. Koka på medelvärme tills såsen tjocknar något och blir lätt karamelliserad (ca 5 min). Ställ åt sidan.

      💡 Tips: Förbered en större sats och förvara i kylen i upp till en vecka. Perfekt för en snabb och enkel måltid – bara koka nudlar och köttfärs, så är rätten klar!

  4. Koka nudlar och förbered rätten

    1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.

    2. Sila av vattnet och fördela nudlarna i 2 stora skålar.

    3. Blanda nudlarna med ca 1 tsk vitlökolja så att nudlarna inte klibbar ihop.

    4. Häll ca 1 dl sås över varje portion och rör om.

    5. Toppa med köttfärs, fiskbollar, koriander, salladslök och böngroddar.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera direkt och njut!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER