RISNUDLAR I KRYDDIG SÅS
150 g risnudlar (1 mm)
300 g köttfärs
10 fiskbollar
Böngroddar
Krossad koriander
Krossad salladslök
Vitlök i olja
1/2 dl matolja
10 vitlöksklyftor
Sås
2 msk socker
3 msk ostronsås
3 msk chilisås
3 msk ljus soja
2 msk mörk soja
2 msk vinäger
1 tsk chilipulver
Förbered vitlök i olja
Krossa vitlöken och värm oljan i en stekpanna eller kastrull.
Fritera vitlöken på medelvärme, rör om regelbundet.
När vitlöken är gyllenbrun, ta upp den och ställ åt sidan.
💡 Tips:Gör en större sats och förvara i en burk med lock. Vitlöksolja passar perfekt till nudlar och andra rätter!
Tillaga köttfärsen
Använd samma stekpanna och tillsätt ca 1 dl vatten.
Lägg i köttfärsen och låt den sjuda tills den är genomkokt (ca 8–10 min). Ställ åt sidan.
Gör såsen
Blanda alla ingredienser i en kastrull: socker, chilipulver, ljus soja, ostronsås, chilisås, mörk soja och vinäger.
Koka på medelvärme tills såsen tjocknar något och blir lätt karamelliserad (ca 5 min). Ställ åt sidan.
💡 Tips: Förbered en större sats och förvara i kylen i upp till en vecka. Perfekt för en snabb och enkel måltid – bara koka nudlar och köttfärs, så är rätten klar!
Koka nudlar och förbered rätten
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Sila av vattnet och fördela nudlarna i 2 stora skålar.
Blanda nudlarna med ca 1 tsk vitlökolja så att nudlarna inte klibbar ihop.
Häll ca 1 dl sås över varje portion och rör om.
Toppa med köttfärs, fiskbollar, koriander, salladslök och böngroddar.


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera direkt och njut!
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER




yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
