RÄKOR I FRITERADE RÄKCHIPS

(CA 15 ST)

  • 15 st räkchips

  • 200 g räkor

  • 1 dl chilimayo

  • 1 tsk sesamolja

  • 1 tsk chiliolja (mild)

  • 1 tsk svarta sesamfrön

  • 1-2 st salladslökar (finhackade)

  • 3 dl matolja

  1. Hetta upp matoljan i en kastrull (eller liten stekpanna) till medelhög värme.

  2. Fritera räkchipsen tills de är gyllenbruna och krispiga, detta tar bara några sekunder. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Blanda räkorna med chilimajonnäs, sesamolja, chiliolja och svarta sesamfrön.

  4. Lägg ca 1 msk av räkblandningen på varje räkchips och garnera med hackad salladslök.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera genast och avnjut dessa enkla och goda räkchips!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER