PANANG MOO(FLÄSK)

  • 1 kg fläskfilé

  • 700 ml kokosmjölk

  • 100 g Panang currypasta

  • 3 msk fisksås

  • 1 msk palmsocker (eller strösocker som alternativ)

  • 1 msk matolja

  • 5 st kaffir-limeblad

  • 3-5 chilifrukter

  1. Skiva fläskfilén i tunna bitar och skär chilifrukterna och kaffir-limebladen i långa strimlor.

  2. Fräs Panang-currypastan på medelvärme i cirka 3 minuter i en stor kastrull/wok med matolja.

  3. Tillsätt cirka 200 ml kokosmjölk och låt det sjuda i cirka 5 minuter. Rör om regelbundet.

  4. Lägg i fläskfilén och låt den koka tills den är genomkokt.

  5. Tillsätt resten av kokosmjölken, fisksås och palmsocker (eller strösocker). Rör om för att blanda väl.

  6. Tillsätt kaffir-limebladen och chilifrukterna. Stäng av värmen och rör om.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera Panang Moo med jasminris.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER