PANANG MOO(FLÄSK)
1 kg fläskfilé
700 ml kokosmjölk
100 g Panang currypasta
3 msk fisksås
1 msk palmsocker (eller strösocker som alternativ)
1 msk matolja
5 st kaffir-limeblad
3-5 chilifrukter
Skiva fläskfilén i tunna bitar och skär chilifrukterna och kaffir-limebladen i långa strimlor.
Fräs Panang-currypastan på medelvärme i cirka 3 minuter i en stor kastrull/wok med matolja.
Tillsätt cirka 200 ml kokosmjölk och låt det sjuda i cirka 5 minuter. Rör om regelbundet.
Lägg i fläskfilén och låt den koka tills den är genomkokt.
Tillsätt resten av kokosmjölken, fisksås och palmsocker (eller strösocker). Rör om för att blanda väl.
Tillsätt kaffir-limebladen och chilifrukterna. Stäng av värmen och rör om.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera Panang Moo med jasminris.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
