PAD THAISÅS
250 g. tamarind
250 g. tunn skivad schalottenlök
250 g. palmsocker (hackas i stora bitar)
1.5 dl fisksås
1/2 dl matolja
Häll matolja i en wokpanna och tillsätt lök. Fräs löken på medelvärme i ca 8 minuter tills den blir gyllene. Rör om ofta så löken inte bränns.
Häll sedan tamarind, palmsocker och fisksås i wokpannan. Rör om såsen i ca 10 minuter så allt smälter och blandas väl tills det blir som en karamellsås.
Pad thaisåsen är nu redo att användas eller förvaras i en burk i kylen (låt svalna först).
OBS: Såsen kommer att smaka lite för starkt vid det här laget, men när den väl fördelas över nudlarna kommer smaken att bli mjukare.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Förvaringsförslag:
Kan förvaras i kylskåp i cirka 1 vecka.
6 - 7 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
