PAD THAISÅS

  • 250 g. tamarind

  • 250 g. tunn skivad schalottenlök

  • 250 g. palmsocker (hackas i stora bitar)

  • 1.5 dl fisksås

  • 1/2 dl matolja

  1. Häll matolja i en wokpanna och tillsätt lök. Fräs löken på medelvärme i ca 8 minuter tills den blir gyllene. Rör om ofta så löken inte bränns.

  2. Häll sedan tamarind, palmsocker och fisksås i wokpannan. Rör om såsen i ca 10 minuter så allt smälter och blandas väl tills det blir som en karamellsås.

  3. Pad thaisåsen är nu redo att användas eller förvaras i en burk i kylen (låt svalna först).

  4. OBS: Såsen kommer att smaka lite för starkt vid det här laget, men när den väl fördelas över nudlarna kommer smaken att bli mjukare.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Förvaringsförslag:

Kan förvaras i kylskåp i cirka 1 vecka.

6 - 7 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER