PAD THAI MED RÄKOR

  • 500 g stora räkor

    • 220 g risnudlar (1.5 mm)

    • 2 ägg

    • 1/2 rödlök

    • 2 stjälkar grönlök

    • 1 msk matolja

    • 100 g böngroddar

  • Pad Thai sås:

    • 2 msk palmsocker

    • 1/2 dl tamarindpasta

    • 1/2 dl fisksås

  • Tillbehör:

    • Lime

    • Chiliflakes

    • Krossade nötter

    • Böngroddar

  1. Skölj räkorna (om du använder räkor med skal och huvud, klipp bort spröten.) Skär grönlöken i ca 3 cm långa bitar. Grovhacka rödlöken. Lägg åt sidan.

  2. Blötlägg risnudlarna i varmt vatten cirka 5 minuter tills de blir mjuka.

  3. Gör Pad Thai-såsen genom att koka palmsocker och tamarindpasta på låg värme. Låt det sjuda tills det blir som en karamellsås. Rör om ofta. Tillsätt sedan fisksåsen och rör om i ca 2 minuter. Lägg åt sidan.

  4. Fräs räkorna med matolja i en wok på båda sidor tills de är genomstekta. Ta upp räkorna och lägg åt sidan.

  5. Använd samma wok för att fräsa rödlöken i 1-2 minuter. Tillsätt de blötlagda nudlarna och häll sedan i Pad Thai-såsen. Rör om tills allt blandar sig väl och nudlarna är genomstekta.

  6. Placera nudlarna på en sida av woken och knäck äggen bredvid dem. Vänta tills äggen är halvstekta och blanda sedan äggen med nudlarna.

  7. Tillsätt sedan räkor, grönlök och böngroddar. Blanda några minuter.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med krossade nötter, chiliflakes, limeklyftor, färska böngroddar och grönlök.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER