PAD THAI I ÄGGNÄT
100 g. glasnudlar (blöt i varmvatten ca 5 minuter)
230 g. tofu (skivas i små tärningar)
2 tsk finhackad vitlök
1 dl Pad Thai-sås (recept finns i tidigare inlägg)
2 ägg
3 st salladslök
100 g. böngroddar
2 msk matolja
2 tsk finhackad vitlök
Fräs vitlöken i matoljan i en wokpanna. Lägg sedan i tofun och stek den tills den blir gyllene.
Häll Pad thai-sås i wokpannan, rör om ca 1 minut och lägg sedan i glasnudlar.
Rör om nudlarna på ena sidan och knäck äggen på andra sidan av wokpannan. Hätta upp Padthaien tills den blir överkokt, nästan bränd. Detta skapar en god doft precis som riktig Street food- Pad thai.
Häll sist i salladslöken och böngroddarna.
Äggnät — för äggnät, använd 2 ägg med lite matolja.
Knäck ägget och blanda väl i en squeezeflaska. Hetta upp en stor stekpanna (teflon) på medelvärme och pensla lätt med olja. Häll ägget ur flaskan i stekpannan, “mönstra” som ett fint nät. Låt ägget stelna i några sekunder, lägg sedan Pad Thai i äggnätet. Vik upp alla kanter så det blir som en fyrkant. Lägg en tallrik över Pad Thaien och vänd stekpannan så får du Pad Thai i det fina äggnätet.
Garnering: färska böngroddar, salladslök & hackade jordnötter, lime och chilli flake (efter smak)
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Strö över chiliflakes och lite lime för en starkare smak.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
