PAD SEE EW
Del 1:
400 g. fläskfile (tunna skivor)
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
1/2 dl mjölk
1 tsk vitpeppar
1 msk sesamolja
Del 2:
500 g. färska risnudlar 10-15 mm. (alt. torkade risnudlar)
2 msk ostronsås
2 msk fisksås
1 tsk kinesisk soja
2 msk socker
250g kinesisk grönkål/kinesisk broccoli (ca 3 cm. långa skivor) (alt. vanlig grönkål)
4 ägg
1 tsk vitpeppar
1 matolja
1 msk finhackad vitlök
Blanda i köttet och ingredienserna (del 1) tillsammans. Lägg i kylskåp över natten (2-3 timmar går också bra)
Blanda nudlar med ingredienserna väl (del 2) i en stor skål.
Koka grönkål ca 2 minuter, sila och lägg i kallt vatten.
Fräs vitlök med matolja ca 2 minuter, lägg sedan i köttet och stek tills nudalarna blir mjuka i ca 2-3 minuter.
Rör om nudlarna på ena sidan och lägg i äggen på andra sidan. Vänta tills äggen är kokade och rör sedan ihop ägget och nudalarna.
Lägg i grönkålen och sist vitpeppar. Rör om snabbt.
Garnering: chiliflarn, socker, lime
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


Serveringsförslag:
Strö över chiliflakes och lite lime för en starkare smak.
yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
