PAD SEE EW

  • Del 1:

    • 400 g. fläskfile (tunna skivor)

    • 2 msk fisksås

    • 2 msk ostronsås

    • 1/2 dl mjölk

    • 1 tsk vitpeppar

    • 1 msk sesamolja

  • Del 2:

    • 500 g. färska risnudlar 10-15 mm. (alt. torkade risnudlar)

    • 2 msk ostronsås

    • 2 msk fisksås

    • 1 tsk kinesisk soja

    • 2 msk socker

  • 250g kinesisk grönkål/kinesisk broccoli (ca 3 cm. långa skivor) (alt. vanlig grönkål)

  • 4 ägg

  • 1 tsk vitpeppar

  • 1 matolja

  • 1 msk finhackad vitlök

  1. Blanda i köttet och ingredienserna (del 1) tillsammans. Lägg i kylskåp över natten (2-3 timmar går också bra)

  2. Blanda nudlar med ingredienserna väl (del 2) i en stor skål.

  3. Koka grönkål ca 2 minuter, sila och lägg i kallt vatten.

  4. Fräs vitlök med matolja ca 2 minuter, lägg sedan i köttet och stek tills nudalarna blir mjuka i ca 2-3 minuter.

  5. Rör om nudlarna på ena sidan och lägg i äggen på andra sidan. Vänta tills äggen är kokade och rör sedan ihop ägget och nudalarna.

  6. Lägg i grönkålen och sist vitpeppar. Rör om snabbt.

  7. Garnering: chiliflarn, socker, lime

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER

Serveringsförslag:
Strö över chiliflakes och lite lime för en starkare smak.