PAD PAK RUAM

WOKADE GRÖNSAKER

  • 250 g. broccoli

  • 150 sockerärtor

  • 2 stora morötter

  • 300 g. fläskfile

  • 3 msk fisksås

  • 2 msk soja

  • 2 msk ostronsås

  • 1 tsk salt

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk socker

  • 1 dl vatten

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 tsk vitpeppar

  • 1 msk matolja

  • 1 msk majstärkelse blandat med 1/2 dl vatten

  1. Skiva morötter och broccoli i små bitar. Köttet i tunna bitar.

  2. Koka upp vatten och lägg i broccolin, morötterna och sockerärtorna i varmt kokande vatten. Låt koka i ca 3 minuter. Sila av och lägg grönsakerna snabbt i kallt vatten.

  3. Blanda fisksåsen, sojan, ostronsåsen, saltet, sesamoljan och vattnet i en skål.

  4. Fräs vitlöken i matoljan, lägg i köttet och stek tills det blir genomstekt. Häll sedan i grönsakerna, blanda såsen och majstärkelsen och rör om ca 3 minuter. Tillsätt vitpeppar. Klart!

  5. Servera med jasminris.

  6. OBS: Anpassa gärna med dina egna favoritgrönsaker, som blomkål eller svamp!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER