PAD KRA PAO RULLAR
(25-30 ST)
100 g. glasnudlar
300g köttfärs
3 msk fisksås
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
1 msk socker
1 kruka helig basilika
1 tsk finhackad vitlök
1 msk finhackad rödchili (efter smak)
vårulle-deg 15*15 cm.
5 dl olja
Blöt nudlar i varmt vatten i ca 5 minuter. Klipp nudlarna om de är för långa.
Blandsås; ostronsås, fisksås, soja och socker i en skål.
Fräs vitlök och chili på medelvärme några minuter. Häll i köttet och stek tills det blir genomstekt (ca 5 minuter ). Häll sedan i glasnudlar, såsen och basilikan och blanda ihop. Stäng av spisen och låt Pad Kra Pao’n svalna helt.
Lägg upp en vårrulle-deg på tallriken och fyll den med Pad Kra Pao. Rulla sedan. Limma med vatten (alt. ägg).
Fritera varje sida av Pad Kra Pao-rullarna i en kastrull med olja på medelvärme i ca 3-4 minuter. Se till att de blir gyllene och krispiga.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Du kan doppa dem i sötsur sås – men de är också goda utan.
6 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 90 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
