PAD KRA PAO RULLAR

(25-30 ST)

  • 100 g. glasnudlar

  • 300g köttfärs

  • 3 msk fisksås

  • 3 msk ostronsås

  • 1 msk kinesisk soja

  • 1 msk socker

  • 1 kruka helig basilika

  • 1 tsk finhackad vitlök

  • 1 msk finhackad rödchili (efter smak)

  • vårulle-deg 15*15 cm.

  • 5 dl olja

  1. Blöt nudlar i varmt vatten i ca 5 minuter. Klipp nudlarna om de är för långa.

  2. Blandsås; ostronsås, fisksås, soja och socker i en skål.

  3. Fräs vitlök och chili på medelvärme några minuter. Häll i köttet och stek tills det blir genomstekt (ca 5 minuter ). Häll sedan i glasnudlar, såsen och basilikan och blanda ihop. Stäng av spisen och låt Pad Kra Pao’n svalna helt.

  4. Lägg upp en vårrulle-deg på tallriken och fyll den med Pad Kra Pao. Rulla sedan. Limma med vatten (alt. ägg).

  5. Fritera varje sida av Pad Kra Pao-rullarna i en kastrull med olja på medelvärme i ca 3-4 minuter. Se till att de blir gyllene och krispiga.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Du kan doppa dem i sötsur sås – men de är också goda utan.

6 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 90 MINUTER