PAD KRA PAO MED RIS OCH STEKTA ÄGG

  • 5 dl jasminris

  • 4 ägg

  • 500 g fläskfilé

  • 5-10 röda chilifrukter

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • 3 msk fisksås

  • 3 msk ljus sojasås

  • 2 msk ostronsås

  • 2 msk vatten

  • 1 dl matolja

  • 3-4 st långa bönor

  • 1/2 knippe helig basilika

  1. Koka jasminris enligt förpackningen.

  2. Finhacka vitlök och chili. Skär långa bönor i små bitar. Skär fläskfilén i små bitar och blanda det i en matberedare.

  3. Stek äggen i matolja på medelvärme tills de vita blir krispiga.

  4. Använd resten av matoljan för att steka vitlök och chili på medelvärme i några minuter.

  5. Tillsätt köttet och stek tills det är genomstekt. Tillsätt sedan långa bönor, fisksås, sojasås, ostronsås och vatten. Rör om.

  6. Tillsätt sist helig basilika och rör om.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera Pad Kra Pao med ris och stekta ägg på sidan.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER