PAD KRA PAO GAI

KYCKLING I BASILIKA MED STEKT ÄGG

  • 500 g kycklinglår

  • 4-5 st långa bönor

  • 1 lök (tunt skivade)

  • 2 tsk socker

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk ostronsås

  • 2 msk soja/svampsoja

  • 1-3 röda chili (hackade)

  • 1 vitlöksklyftor (hackade)

  • 4 ägg

  • 1/2 dl matolja

  • 1/2 kruka helig basilika

  1. Skär kycklingen i små bitar och skär långa böner i 0.5 cm. lång.

  2. Stek alla ägg i matolja (ett i taget) på hög värme. Stek bara ena sidan, så äggvitan blir krispig. Äggulan kan du välja om du vill ha genomstekt eller rå. Ta upp dem och lägg vid sidan.

  3. Använd samma stekpanna för att fräsa chili, vitlök och kyckling. Stek i ca 5 minuter tills kycklingen blir genomstekt.

  4. Tillsätt sedan böner, fisksås, ostronsås, soja, socker och vatten. Stäng av spisen, tillsätt helig basilika och rör om.

  5. Serveras med jasminris och stekt ägg!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Serveras med jasminris och stekt ägg.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER