PAD KRA PAO GAI
KYCKLING I BASILIKA MED STEKT ÄGG
500 g kycklinglår
4-5 st långa bönor
1 lök (tunt skivade)
2 tsk socker
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
2 msk soja/svampsoja
1-3 röda chili (hackade)
1 vitlöksklyftor (hackade)
4 ägg
1/2 dl matolja
1/2 kruka helig basilika
Skär kycklingen i små bitar och skär långa böner i 0.5 cm. lång.
Stek alla ägg i matolja (ett i taget) på hög värme. Stek bara ena sidan, så äggvitan blir krispig. Äggulan kan du välja om du vill ha genomstekt eller rå. Ta upp dem och lägg vid sidan.
Använd samma stekpanna för att fräsa chili, vitlök och kyckling. Stek i ca 5 minuter tills kycklingen blir genomstekt.
Tillsätt sedan böner, fisksås, ostronsås, soja, socker och vatten. Stäng av spisen, tillsätt helig basilika och rör om.
Serveras med jasminris och stekt ägg!
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Serveras med jasminris och stekt ägg.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
