ORANGE CHICKEN
500 g. kycklingbröst
1 dl vetemjöl
3 msk maizena
1 dl. kallt vatten
1 ägg
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
5 dl frityrolja
Riv apelsinzest och pressa sedan 1.5 dl apelsinsaft i en skål. Ställ åt sidan.
Skär kyckling i små bitar och blanda väl med vetemjöl, vatten, maizena, ägg, svartpeppar, salt och vitlökspulver.
Fritera kycklingen på medelhög värme ca 6 minuter. Ta upp kycklingen och höj till högsta värmen. Fritera kycklingen igen snabbt ca 2-3 minuter. Det gör att kycklingen blir extra krispig.
Hetta upp en wok med matolja. Fräs, ingefära, vitlök och chiliflakes. Häll sedan i apelsinsaft, risvinäger, socker, och salt. Låt koka upp och rör om ofta.
Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen. Låt sjuda till såsen tjocknat. Tillsätt apelsinzest och blanda runt.
Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt den ordentligt i såsen och servera.
INGREDIENSER:
SÅS:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


1 msk matolja
1 tsk chiliflakes (alt)
1.5 dl apelsinsaft
1/2 dl vitvinsvinäger
2 tsk salt
1 dl socker
3 msk krossade tomater (alt.ketchup)
1 msk finhackad vitlök
1/2 msk finhackad ingefära
1 msk apelsinzest
1 tsk maizena + 2 msk kallt vatten
Garnering:
Salladslök
Sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU:
yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
