ORANGE CHICKEN

  • 500 g. kycklingbröst

  • 1 dl vetemjöl

  • 3 msk maizena

  • 1 dl. kallt vatten

  • 1 ägg

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk vitlökspulver

  • 5 dl frityrolja

  1. Riv apelsinzest och pressa sedan 1.5 dl apelsinsaft i en skål. Ställ åt sidan.

  2. Skär kyckling i små bitar och blanda väl med vetemjöl, vatten, maizena, ägg, svartpeppar, salt och vitlökspulver.

  3. Fritera kycklingen på medelhög värme ca 6 minuter. Ta upp kycklingen och höj till högsta värmen. Fritera kycklingen igen snabbt ca 2-3 minuter. Det gör att kycklingen blir extra krispig.

  4. Hetta upp en wok med matolja. Fräs, ingefära, vitlök och chiliflakes. Häll sedan i apelsinsaft, risvinäger, socker, och salt. Låt koka upp och rör om ofta.

  5. Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen. Låt sjuda till såsen tjocknat. Tillsätt apelsinzest och blanda runt.

  6. Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt den ordentligt i såsen och servera.

INGREDIENSER:

SÅS:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER

  • 1 msk matolja

  • 1 tsk chiliflakes (alt)

  • 1.5 dl apelsinsaft

  • 1/2 dl vitvinsvinäger

  • 2 tsk salt

  • 1 dl socker

  • 3 msk krossade tomater (alt.ketchup)

  • 1 msk finhackad vitlök

  • 1/2 msk finhackad ingefära

  • 1 msk apelsinzest

  • 1 tsk maizena + 2 msk kallt vatten

Garnering:

  • Salladslök

  • Sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU: