NUDELSALLAD MED TONFISK

  • 150 g tonfisk i olja

  • 50 g glasnudlar

  • 1/2 kruka selleri eller koriander

  • 1 rödlök

  • 2–3 tomater

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1–5 chilifrukter

  • 3 msk fisksås

  • 3 tsk strösocker

  • 1 lime

  1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

  2. Finhacka selleri/koriander. Skär tomaterna i halvor och rödlöken i tunna skivor.

  3. Krossa chili och vitlök i en stor skål.

  4. Tillsätt fisksås, strösocker och limejuice. Blanda väl.

  5. Lägg i nudlarna. Sila av oljan från tonfisken och rör ner tonfisken i skålen.

  6. Tillsätt selleri/koriander, tomat och rödlök.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Topping: rostade jordnötter och koriander

1 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 25 MINUTER