NAM TOK MOO
THAI-FLÄSKSALLAD
300g. fläskkarré
2 msk fisksås
2 msk limesaft
1/2 dl råris (eller ca 2 msk rispulver)
1-3 tsk chilipulver (efter smak)
1 rödlök
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
2 msk smör
Hacka koriander och skiva rödlök i tunna bitar.
Rosta riset under konstant omrörning i stekpannan på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Krossa riset till ett grövre pulver, typ ströbröd (färdigrostat rispulver finns även att köpa i asiatiska butiker).
Stek köttet med smör på båda sidor. Skär sedan i små bitar.
Blanda chili, fisksås, rispulver, limesaft i en skål. Lägg den skivade rödlöken, köttet, myntan och hackade koriandern. Blanda ihop i skålen.
Strössla den hackade koriandern och myntan.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller klibbris (sticky rice).
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
