NAM TOK MOO

THAI-FLÄSKSALLAD

  • 300g. fläskkarré

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk limesaft

  • 1/2 dl råris (eller ca 2 msk rispulver)

  • 1-3 tsk chilipulver (efter smak)

  • 1 rödlök

  • 1/2 kruka mynta

  • 1/2 kruka koriander

  • 2 msk smör

  1. Hacka koriander och skiva rödlök i tunna bitar.

  2. Rosta riset under konstant omrörning i stekpannan på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Krossa riset till ett grövre pulver, typ ströbröd (färdigrostat rispulver finns även att köpa i asiatiska butiker).

  3. Stek köttet med smör på båda sidor. Skär sedan i små bitar.

  4. Blanda chili, fisksås, rispulver, limesaft i en skål. Lägg den skivade rödlöken, köttet, myntan och hackade koriandern. Blanda ihop i skålen.

  5. Strössla den hackade koriandern och myntan.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller klibbris (sticky rice).

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER