MONGOLISK BIFF
Ingredienser:
2 gula lökar
1 knippe salladslök
1 msk finhackad vitlök
1 msk finhackad ingefära
2 msk sojasås
1 tsk socker
3 tsk svartpeppar
1/2 dl matolja
Marinerat kött:
1 kg fransyska
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1/2 dl matolja
Skiva köttet och de gula lökarna i tunna bitar. Skär salladslöken i bitar som är 3-4 cm långa.
Marinera köttet med majsstärkelse, bikarbonat, salt, vatten och matolja.
Hetta upp hälften av matoljan i en panna och stek det marinerade köttet tills det är helt genomstekt. Jag brukar dela köttet i två delar och steka en del åt gången.
Använd samma panna för att fräsa vitlök och ingefära i ett par minuter. Tillsätt de gula lökarna och salladslöken och rör om i cirka 3 minuter.
Tillsätt sedan köttet, sojasås och svartpeppar. Rör om snabbt.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller friterade vermicellinudlar.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
