MONGOLISK BIFF

  • Ingredienser:

    • 2 gula lökar

    • 1 knippe salladslök

    • 1 msk finhackad vitlök

    • 1 msk finhackad ingefära

    • 2 msk sojasås

    • 1 tsk socker

    • 3 tsk svartpeppar

    • 1/2 dl matolja

  • Marinerat kött:

    • 1 kg fransyska

    • 1/2 dl majsstärkelse

    • 1 tsk bikarbonat

    • 1 tsk salt

    • 1/2 dl vatten

    • 1/2 dl matolja

  1. Skiva köttet och de gula lökarna i tunna bitar. Skär salladslöken i bitar som är 3-4 cm långa.

  2. Marinera köttet med majsstärkelse, bikarbonat, salt, vatten och matolja.

  3. Hetta upp hälften av matoljan i en panna och stek det marinerade köttet tills det är helt genomstekt. Jag brukar dela köttet i två delar och steka en del åt gången.

  4. Använd samma panna för att fräsa vitlök och ingefära i ett par minuter. Tillsätt de gula lökarna och salladslöken och rör om i cirka 3 minuter.

  5. Tillsätt sedan köttet, sojasås och svartpeppar. Rör om snabbt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris eller friterade vermicellinudlar.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER