MIANG PLA

GRILLAD LAXWRAP MED JORDNÖTSSÅS

  • Salladsblad

  • Böngroddar

  • Koriander

  • Morötter (strimlade)

  • Söt basilika (denna är ett måste för mig!)

  • Salladslök

Mortla eller mixa jordnötterna och ställ åt sidan. Mixa sedan chilifrukterna, korianderrötterna och vitlöken. Blanda alla ingredienser och tillsätt sedan varmt vatten, palmsocker, salt och limejuice.

GRÖNSAKER:

SÅ HÄR GÖR DU:

6 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER

När du vill njuta av fräscha vårrullar men inte orkar rulla dem, kan du istället ha allt på bordet och låta alla plocka precis vad de vill ha i varje tugga (lite som en thailändsk taco). Det ger möjlighet att skapa sin egen smak med olika grönsaker, nudlar, fisk och sås.

  • 8 st chilifrukter (minska mängden om du vill ha mildare)

  • 3-4 vitlöksklyftor

  • 2 st korianderrötter (skurna i små bitar)

  • 1 dl varmt vatten

  • 40 g jordnötter

  • 4 msk limejuice

  • 1 msk palmsocker

  • 3 tsk salt

SÅS (STARK):

Serveringsförslag:
Jag brukar ha med vermicelli vid sidan.

Krydda en halv sida laxfilé utan skinn med lite salt och peppar. Baka i ugnen på 175°C i 25 minuter. Under tiden kan du göra såsen och förbereda tillbehören.