MANGO STICKY RICE

  • 2 dl sticky rice

  • 1,5 dl kokosmjölk

  • 1 dl vatten

  • 0,5 dl socker

  • 1 tsk salt

  • 2 mogna mango

  • Kokosmjölks-topping:

    • 0,5 dl kokosmjölk

    • En nypa salt

    • 1 tsk majzena + 1 msk vatten

  1. Skölj riset noggrant och lägg det i (rumstempererat) vatten cirka 30 minuter. Sila av vattnet. Koka riset med vattnet i mikrovågsugn med lock, 800W i cirka 7 minuter.

  2. Under tiden riset kokar, förbered kokosmjölken genom att koka upp kokosmjölk, socker och salt på medelhög värme. Rör om i cirka 5 minuter tills sockret har lösts upp.

  3. Ta ut riset från mikrovågsugnen och häll kokosmjölksblandningen över riset. Se till att kokosmjölksblandningen är varm när du häller den över riset. Låt riset stå övertäckt i cirka 30 minuter eller tills kokosmjölksblandningen har absorberats. Du kan förbereda riset upp till 2 timmar i förväg och hålla det övertäckt vid rumstemperatur.

  4. Under tiden som riset står och absorberar kokosmjölksblandningen, förbered kokosmjölks-toppingen genom att koka upp kokosmjölk med en nypa salt. Blanda majzena med vatten och tillsätt sedan blandningen i kokosmjölken. Rör om tills det tjocknar. Lägg åt sidan.

  5. Skär den mogna mangon i tunna skivor eller tärningar.

  6. När riset har absorberat kokosmjölksblandningen, lägg det på ett serveringsfat och toppa med mango och kokosmjölks-toppingen.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER