MAJSALLAD MED SCAMPI

EN SIDORÄTT, LIKNANDE THAI PAPAYA SALLAD

  • 2 majskolvar

  • 2 röda chili

  • 2 vitlöksklyftor

  • 4-5 små tomater

  • 8-10 scampi

  • 2msk fiskås

  • 2 msk socker

  • 2 msk limesaft

  • 1 msk nötter

  1. Hacka chilin och vitlöken och dela tomaterna.

  2. Koka majskolvarna ca 10 minuter tills de blir klara. Låt dem svalna och skär majskolvarna i stora skivor. Gör stora majsskivor. Ej majskärnor.

  3. Blanda den hackade chilin, vitlöken, fisksåsen, sockret och limesaften i en skål. Lägg sedan majsen i skålen.

  4. Koka scampin ca 2 minuter och lägg dem i skålen. Blanda ihop och strö krossade nötter(stora bitar) på majssalladen innan servering.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera som sidorätt

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 30 MINUTER