LAXTARTAR I FRITERAT RISPAPPER

≈ 15 ST

  • 150g lax

  • 3 blad rispapper

  • 5 dl frityrolja

  • 1 msk majonnäs

  • 1 tsk Sriracha chilisås

  • 1 tsk sesamolja

  • 1/2 tsk socker (alt honung)

  • 1 tsk soja Kikoman

  • 1 tsk svarta sesamfrön

  • 2 msk finhackad grönlök

  • 2 msk kaviar

  • 1/2 citron

  • 1 nypa salt

  1. Klipp rispapper i små bitar ca 5*5 cm.

  2. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i rispappren och låt dem fritera ett par sekunder. Låt rinna av på hushållspapper, salta och låt svalna.

  3. Skär laxen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda med citron, majonäs, chilisås, sesamolja, socker, soja, sesamfrön, kaviar (1 msk) och grönlök(1 msk).

  4. Fördela laxtartaren på rispappersbitarna och dekorera med kaviar, sesamfröna och grönlöken. Servera.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER