LAXTARTAR I FRITERAT RISPAPPER
≈ 15 ST
150g lax
3 blad rispapper
5 dl frityrolja
1 msk majonnäs
1 tsk Sriracha chilisås
1 tsk sesamolja
1/2 tsk socker (alt honung)
1 tsk soja Kikoman
1 tsk svarta sesamfrön
2 msk finhackad grönlök
2 msk kaviar
1/2 citron
1 nypa salt
Klipp rispapper i små bitar ca 5*5 cm.
Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i rispappren och låt dem fritera ett par sekunder. Låt rinna av på hushållspapper, salta och låt svalna.
Skär laxen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda med citron, majonäs, chilisås, sesamolja, socker, soja, sesamfrön, kaviar (1 msk) och grönlök(1 msk).
Fördela laxtartaren på rispappersbitarna och dekorera med kaviar, sesamfröna och grönlöken. Servera.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
