LAAB BULLAR (CA 8-10 BULLAR)

  • 250 g köttfärs

  • 2 msk rostat rispulver

  • 1 msk finhackad rödlök

  • 2 msk finhackad koriander

  • 2 msk finhackad salladslök

  • 3 kaffir limeblad (tunna skivor)

  • 2 kaffir limeblad (delade halvor att friteras med Laab bullarna)

  • 1 msk chili flakes

  • 2 msk limesaft

  • 2 msk fisksås

  • 1 tsk socker

  • 2 msk vetemjöl

  • ca 10 dl frityrolja


  1. Blanda köttfärsen väl, rödlök, limeblad, chili flakes, limesaft, fisksås, rostat rispulver, socker, salladslök, koriander och vetemjöl. Rulla dem till små bullar.

  2. Fritera bullarna och limebladen på medelvärme, ca 6-8 min. tills de blir genomstekta.

  3. Servera med jasminris och gurka.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris och gurka.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER