KYCKLING SATAY RULLAR

  • Kycklingmarinad

    • 600 g kycklingbröstfilé

    • 2 msk currypulver

    • 1 msk gurkmejapulver

    • 1 msk svampsoja

    • 2 msk socker

    • 1/2 dl kokosmjölk

  • Jordnötssås

    • 2 dl kokosmjölk (spara ca 2 msk kokosmjölk för att pensla kycklingen)

    • 1 dl krossade nötter

    • 1 msk massaman-pasta

    • 1/2 dl socker

    • 2 msk tamarindpasta

    • 1 msk matolja

Skär kycklingen i tunna, långa bitar.
1. Blanda sedan alla ingredienser, currypulver, gurkmejapulver, svampsoja, socker och kokosmjölk i en stor skål.

  1. Lägg i kycklingen att marineras i kylskåpet i minst 1 timme.

  1. Ta fram kycklingen och stek båda sidor i en stekpanna tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.

Såsen:
Fräs massaman-pasta i lite matolja på låg till medelvärme i några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, socker och tamarindpasta. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter tills allt är väl blandat. Toppa med krossade jordnötter.

Rullarna:
För att göra rullar behöver du rispapper och dina favoritgrönsaker, till exempel sallad, röd paprika och gurka. De ger en fräsch och krispig smak. Fyll rullarna med kyckling satay och grönsakerna för en god kombination av smaker och texturer.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER