KYCKLING MED CASHEWNÖTTER
250g kycklingfilé
2 msk vetemjöl
1/2 tsk vitpeppar
1 msk vatten
2 msk matolja & ca 5 dl frityrolja
2 vitlöksklyftor
100g rostade cashewnötter
1/2 st paprika grön
1/2 st paprika röd
1/2 st paprika gul
1 st gullök
3 st grön lök
Sås:
2 msk ostronsås 2 msk sojasås
1 tsk socker
1 tsk vitlökspulver
1 msk sesamolja
Hacka vitlök, skär gullök och paprika i stora bitar, dela den gröna löken på längden ca. 4 cm.
Skär kycklingen i stora tärningar och blanda med vetemjöl, vitpeppar och vatten. Fritera sedan kycklingen i oljan med medelvärme tills de blir gyllene.
Rör ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
Fräs vitlöken i oljan i en wok, lägg sedan i kycklingen. Tillsätt övriga grönsaker och fräs dem snabbt tillsammans.
Tillsätt sedan såsen och fräs 1 minut. Lägg i cashewnötterna sist.
Strössla cashewnötterna och servera med ångande jasminris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Strössla cashewnötterna och servera med ångande jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
