KYCKLING MED CASHEWNÖTTER

  • 250g kycklingfilé

  • 2 msk vetemjöl

  • 1/2 tsk vitpeppar

  • 1 msk vatten

  • 2 msk matolja & ca 5 dl frityrolja

  • 2 vitlöksklyftor ⁣

  • 100g rostade cashewnötter

  • 1/2 st paprika grön

  • 1/2 st paprika röd

  • 1/2 st paprika gul

  • 1 st gullök

  • 3 st grön lök

Sås:

  • 2 msk ostronsås
2 msk sojasås

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 msk sesamolja

  1. Hacka vitlök, skär gullök och paprika i stora bitar, dela den gröna löken på längden ca. 4 cm.

  2. Skär kycklingen i stora tärningar och blanda med vetemjöl, vitpeppar och vatten. Fritera sedan kycklingen i oljan med medelvärme tills de blir gyllene.

  3. Rör ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

  4. Fräs vitlöken i oljan i en wok, lägg sedan i kycklingen. Tillsätt övriga grönsaker och fräs dem snabbt tillsammans.

  5. Tillsätt sedan såsen och fräs 1 minut. Lägg i cashewnötterna sist.

  6. Strössla cashewnötterna och servera med ångande jasminris.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Strössla cashewnötterna och servera med ångande jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER