KYCKLING MASSAMAN CURRY
800 g kycklingben (ca 8 st)
50 g massaman currypasta
250 ml kokosmjölk
250 ml vatten
2 st gula lökar
500 g potatis
1-1,5 msk palmsocker (efter smak)
4 msk fisksås
4 msk tamarindpasta
1 nypa salt
1 dl cashewnötter
2 kanelstänger
2-3 stjärnanis
Skala potatisen och skär den i halvor. Skär gula lökar i fyra delar varje lök.
Koka upp kokosmjölk och massaman currypasta i en kastrull och rör om så att det blandar sig väl.
Tillsätt palmsocker, fisksås, salt och tamarindpasta och rör om.
Lägg i kycklingbenen, potatisen, löken, vattnet, kanelstängerna och stjärnanisen. Sätt på locket och låt det sjuda på låg-medium värme i ca 40-45 minuter. Se till att kycklingen och potatisen blir genomkokta.
Tillsätt cashewnötterna och låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.
Servera med jasminris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
