KYCKLING MASSAMAN CURRY

  • 800 g kycklingben (ca 8 st)

  • 50 g massaman currypasta

  • 250 ml kokosmjölk

  • 250 ml vatten

  • 2 st gula lökar

  • 500 g potatis

  • 1-1,5 msk palmsocker (efter smak)

  • 4 msk fisksås

  • 4 msk tamarindpasta

  • 1 nypa salt

  • 1 dl cashewnötter

  • 2 kanelstänger

  • 2-3 stjärnanis

  1. Skala potatisen och skär den i halvor. Skär gula lökar i fyra delar varje lök.

  2. Koka upp kokosmjölk och massaman currypasta i en kastrull och rör om så att det blandar sig väl.

  3. Tillsätt palmsocker, fisksås, salt och tamarindpasta och rör om.

  4. Lägg i kycklingbenen, potatisen, löken, vattnet, kanelstängerna och stjärnanisen. Sätt på locket och låt det sjuda på låg-medium värme i ca 40-45 minuter. Se till att kycklingen och potatisen blir genomkokta.

  5. Tillsätt cashewnötterna och låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.

  6. Servera med jasminris.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER