KYCKLING LAAB I KRISPIGA VÅRRULLAR

  • 250 g kycklingfärs

  • 2 msk vatten

  • 1 röd grovhackad lök

  • 2 msk fisksås

  • 1 msk chilipulver

  • 2 msk rispulver

  • 2 msk limesaft (nypressad)

  • 1/2 dl matolja

  • 10-15 st rispappersblad

  • Koriander och mynta

  1. Lägg ner kycklingfärs och vatten i en stekpanna/kastrull. Stek kycklingen ca 4-5 minuter tills den är genomstekt.

  2. Blanda ihop chilipulver, rispulver, fisksås och limesaft i en skål.

  3. Lägg sedan kycklingen och rödlöken i skålen och blanda ihop - nu har du Laab!

  4. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapperen i vattnet några sekunder så att de mjuknar (en i taget). Lägg upp på tallrikar, och fyll den med Laab och rulla den.

  5. Stek var sida av vårrullarna i en stekpanna med matoljan på medelvärme i ca 3-4 minuter. Se till att de blir gyllene och krispiga.

  6. Servera vårrullarna med gurka. Strö den med koriandern, myntan och rispulvret.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera vårrullarna med gurka. Strö den med koriandern, myntan och rispulvret.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER