KYCKLING LAAB I KRISPIGA VÅRRULLAR
250 g kycklingfärs
2 msk vatten
1 röd grovhackad lök
2 msk fisksås
1 msk chilipulver
2 msk rispulver
2 msk limesaft (nypressad)
1/2 dl matolja
10-15 st rispappersblad
Koriander och mynta
Lägg ner kycklingfärs och vatten i en stekpanna/kastrull. Stek kycklingen ca 4-5 minuter tills den är genomstekt.
Blanda ihop chilipulver, rispulver, fisksås och limesaft i en skål.
Lägg sedan kycklingen och rödlöken i skålen och blanda ihop - nu har du Laab!
Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapperen i vattnet några sekunder så att de mjuknar (en i taget). Lägg upp på tallrikar, och fyll den med Laab och rulla den.
Stek var sida av vårrullarna i en stekpanna med matoljan på medelvärme i ca 3-4 minuter. Se till att de blir gyllene och krispiga.
Servera vårrullarna med gurka. Strö den med koriandern, myntan och rispulvret.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera vårrullarna med gurka. Strö den med koriandern, myntan och rispulvret.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
