KRISPIGA STEKTA ÄGG SALLAD

  • 4 ägg (M/L)

  • 1 dl matolja

  • 1-3 röda chilifrukter (efter smak)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 lime (ca 2 msk limesaft)

  • 2 msk fisksås

  • 1 msk socker

  • 1/2 stor tomat

  • 2 stjälkar selleri (använd endast bladen)

  • 1/2 stor gul lök

  1. Stek äggen i matolja på båda sidor tills den vita är krispig och den gula är genomstekt. Låt äggen svalna och skär sedan varje ägg i 4 bitar. Ställ åt sidan.

  2. Skiva gul lök och tomat i tunna skivor. Skär selleri i 3-4 cm långa bitar.

  3. Mortla chilifrukterna och vitlöken tillsammans och lägg dem i en skål. Tillsätt fisksås, limesaft och socker, och blanda väl.

  4. Tillsätt de stekta äggen, selleri, tomat och gul lök i skålen med såsen och blanda försiktigt.

  5. Servera som en sidorätt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera som en sidorätt.

1 PORTION

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER